Vill du hjälpa Försäkringskassan att ge en bra bild av assistansersättning?

Försäkringskassan söker fotomodeller med personlig assistans. Är du den de söker?

Försäkringskassan har bett oss på IfA om hjälp att på ett bättre sätt än idag kunna visa hur assistansersättningen fungerar som ett stöd i vardagen för oss som har ersättningen, och hur olika den kan vara. Är du intresserad av att vara med?

Det innebär att du under en dag blir fotograferad i olika situationer tillsammans med din assistent. Bilderna tas av en professionell fotograf och kommer att fokusera på vardagssituationer, till exempel när du handlar, gör någon fritidsaktivitet men kanske också hur det fungerar hemma. I så fall får du gärna skicka ett foto på dig själv och berätta hur lite om hur din dag med din assistent kan se ut. Vi som har assistansersättning är en bred och blandad grupp, och för att bilderna ska spegla det kommer Försäkringskassan se till att det blir en bra blandning av ålder, kön och bakgrund på de som fotograferas.

Fotograferingen kommer ske under hösten, i oktober och november. Du och din assistent får ersättning enligt vårt avtal med fotografen TT, idag är det 350 kronor per timme. Inkomsten är skattepliktig men den påverkar inte din assistansersättning. Hör av dig till oss om du är intresserad så meddelar vi Försäkringskassan, blir det aktuellt att du är med kommer de ta kontakt med dig och berätta mer om detaljerna.

Maila sophie@intressegruppen.info om du är intresserad. Skriv "fotomodell" i ämnesraden på mailet.