Vilken succé för IfAs utbildningsverksamhet!

Idag avslutar IfA projekt Egenmakt som drivits med stöd från Allmänna Arvsfonden, projektet som syftat till att stärka assistansanvändarens kunskap om sina rättigheter och skyldigheter kring den personliga assistansen. Men detta är bara början. Projektet har inneburit en riktig framgång för kompetensutveckling inom personlig assistans!

Tydligt helhetskoncept för den personliga assistansen
IfA har tagit fram utbildningsplattformen Synka med digitala utbildningar. Genom Synka får en ett helhetskoncept för den personliga assistansen, som bygger på de fyra grunduppdragen i assistansen: assistansanvändare, arbetsledare, personlig assistent och assistansanordnare. Tre av de fyra utbildningarna är också gratis!

Synka vänder sig inte bara till assistansanvändaren utan även till personliga assistenter och arbetsledare. Spindeln i nätet, den som har det övergripande ansvaret för kompetensutvecklingen för den personliga assistansen är förstås assistansanordnaren, som bör ta del av samtliga utbildningar på Synka.org.

Synkaguiden
Till utbildningarna har vi dessutom utvecklat Synkaguiden, som assistansanordnaren får på köpet när en beställer utbildningar för de personliga assistenterna. Synkaguiden utvecklar vidare det som Synkautbildningarna startat. Och sedan kan IfA erbjuda ytterligare kompetensutveckling och stöd.

Roligt och lättillgängligt
Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda de digitala utbildningarna, som är lättillgängliga var du än befinner dig. Utbildningarna är roliga att genomföra och ger en bra introduktion i den personliga assistansen med handfasta tips och råd. Hittills har över 1000 personer tagit del av utbildningarna och vi ser fram emot att ännu fler hoppar på tåget och följer oss in i framtiden och tar stöd av Synka och IfA i sin kompetensutveckling!