Instagram

Nyheter

Amanda Lindholm

Strandhäll om Försäkringskassan: Jag kommer att följa upp kontrollerna

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) kommer att följa upp Försäkringskassans efterkontroller av utbetalningen av assistansersättningen. Det säger hon efter DN:s granskning.

 

- Det är oerhört olyckligt att man haft inkörningsproblem med det nya systemet, säger ministern.

Läs mer

Frida Svensson

M till angrepp mot F-kassan: ”Helt oacceptabelt”

Moderaterna är mycket kritiska till Försäkringskassans miljardutbetalningar till olämpliga assistansföretag, och kräver snabba åtgärder. Ansvarig minister, Annika Strandhäll (S), lovar förslag om hårdare kontroller inom kort.

Läs mer

Uttalande från IfA

Med anledning av artikeln i SvD 8 augusti

Läs mer

Frida Svensson

F-kassans facit: Nästan 4 miljarder till fuskbolag

Pengar som ska gå till svårt funktionshindrade har under flera år strömmat ut till ekobrottslingar och oseriösa företag. När SvD granskar hur mycket assistansersättning som Försäkringskassan betalat ut till oseriösa assistansbolag landar siffran på 3,9 miljarder, för 15 bolag.

Läs mer

Sandra Virro

Hårdare krav för assistans: Jag kan inte vara utan hjälp

53-åriga Soledad Ericsson från Norrköping har en medfödd CP-skada och är rullstolsburen. Hon är en av dem som nu riskerar att mista rätten till personlig assistans.

Läs mer

Christian Ströberg,Emma Lundborg, Annika Selin

Krav på att staten betalar allt högre kostnader för personlig assistans

Boxholm är en av landets många små kommuner som drabbats hårt när kostnader för personlig assistans ökar. Nu vill Sveriges kommuner och landsting, SKL, att staten ersätter kommunerna.

Läs mer

Annika Selin

Kommuner vill att staten ska betala för personlig assistans

Kommunernas kostnader för personlig assistans ökar och Sveriges kommuner och landsting vill nu att staten ska ersätta kommunerna ekonomiskt för detta.

Läs mer

Vilhelm Ekensteen

IfAs ordförande kommenterar bytet av utredare i den pågående LSS-utredningen

Att Desirée Pethrus av tidsskäl lämnar LSS-utredningen och efterträds av Gunilla Malmborg kan rimligtvis tolkas som att utredningen anses kräva fördjupad uppmärksamhet

Läs mer

Regeringen

Ny utredare för översynen av insatser enligt LSS och assistansersättningen

Regeringen utser Gunilla Malmborg som ny särskild utredare för Utredningen om översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen. Förordnandet gäller från den 1 augusti 2017.

Läs mer

Är samhället på väg tillbaka till institutioner för personer med omfattande funktionsnedsättningar?

Den personliga assistansen ifrågasätts på många sätt i direktivet till den pågående LSS-utredningen och det finns ett uttalat mål att dra ner på assistansen. För assistansberättigade innebär det ett direkt hot mot livsvillkoren, eftersom ingen insats kan ersätta den personliga assistansen.

Läs mer