Vilka föreläser på IfAs Barnrättsdag?

Den 21 oktober arrangerar vi en superviktig digital heldag för dig som har barn i verksamheten och alla andra intresserade. Vi har bjudit in Barnombudsmannen, myndigheter, föreläsare och målgruppen som kommer förmedla viktig information och ge verktyg för att jobba vidare med att lyfta barnperspektivet inom den personliga assistansen.

Först ut presenterar vi Anna Pella, förälder och författare till barnböckerna om Funkisfamiljen

Hallå Anna Pella!

Vem är du och vad kommer du att prata om på IfAs Barnrättsdag den 21 oktober?


Jag är mamma till Agnes som föddes 2003 med en svår flerfunktionsnedsättning och som har haft assistans sedan hon var sex månader gammal. Jag jobbar som journalist och författare med särskilt intresse för funkisfamiljers vardag, och skriver bland annat för hejaolika.se och anhoriga.se. För några år sedan gav jag ut mina dagboksanteckningar från den första tiden med Agnes i bokform. Boken ”När du ler stannar tiden” och handlar om vilka utmaningar vi haft för att skapa ett så bra liv som möjligt för vår dotter och oss som familj. De senaste åren har jag börjat skriva barnböcker på samma tema, för att barn som växer upp i funkisfamiljer ska kunna känna igen sig och veta att de inte är ensamma.

Att Agnes fick personlig assistans tidigt är den enskilt viktigaste orsaken till att hon fått växa upp som en egen individ utan att vara i symbios med oss föräldrar. Men också orsaken till att hon över huvud taget kunnat bo hemma och att vi föräldrar inte kraschat helt. På Barnrättsdagen kommer jag att berätta om hur livsviktig den personliga assistansen varit för Agnes, hennes syskon och oss och jag kommer också att dela med mig av konkreta tips på vad jag tycker att assistansanordnare som arbetar med barn bör tänka på.

Läs mer om mig och mitt arbete på
www.nardulerstannartiden.se www.funkisfamiljen.se www.gottlivforalla.se

Anna Pella avslutar IfAs Barnrättsdag med programpunkten: Att vara en egen individ genom den personliga assistansen
Varmt välkomna!