Rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom LSS och Arbetsmiljö i Stockholm

Via denna utbildning får du/ni kunskaper kring verksamhetens och den enskilde assistansberättigades rättigheter, skyldigheter och möjligheter enligt LSS, SoL, Förvaltningslagen med flera lagstiftningar.

En utbildning för dig som är ägare eller ingår i ledningen i en personlig assistansverksamhet och behöver kunskap inom såväl LSS som Arbetsmiljöområdet. Utbildningen innebär självstudier på hemmaplan med inläsningsfrågor, hemuppgifter och fem tillfällen med obligatoriska träffar (en var fjärde vecka) i Stockholm. Vid tre av tillfällena är det två dagarsträffar då vi ena dagen har LSS i fokus och den andra dagen Arbetsmiljö. Via denna utbildning får du/ni kunskaper kring verksamhetens och den enskilde assistansberättigades rättigheter, skyldigheter och möjligheter enligt LSS och Arbetsmiljölagen. Vi kommer även att titta på SoL, Förvaltningslagen med flera lagstiftningar. IfAs Vägledningsbok i pappersformat ingår som kursmaterial. Övrig kurslitteratur informeras om i samband med anmälan.

Antal deltagare är begränsat: minst 4 deltagare, maximalt 10 deltagare

Pris 20 000 kronor/person inklusive moms (i priset ingår kurslitteratur, fika, lunch, lokal för 5 tillfällen (8 dagar))

10 % rabatt för IfAs assistansberättigade medlemmar eller IfA-godkända verksamheter. Rabatterna går inte att kombinera.

Preliminära datum för de obligatoriska träffarna i Stockholm 27/9, 24-25/10, 19/11, 23-24/1  och 20-21/2               (Lokal: Sensus möte, Klara Södra Kyrkogata 1)

Klockslag för enkelträffarna är kl 10.00 – 15.00 och för dubbelträffarna dag 1 klockan 10.00-16.00 och dag 2 klockan 9.00-12.00