Rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom LSS - Kristianstad

Via denna utbildning får du/ni kunskaper kring verksamhetens och den enskilde assistansberättigades rättigheter, skyldigheter och möjligheter enligt LSS, SoL, Förvaltningslagen med flera lagstiftningar.

En utbildning för dig som är ägare eller ingår i ledningen i en personlig assistansverksamhet. Utbildningen innebär självstudier på hemmaplan med inläsningsfrågor, hemuppgifter och fem obligatoriska träffar (en var fjärde vecka) i Kristianstad. Via denna utbildning får du/ni kunskaper kring verksamhetens och den enskilde assistansberättigades rättigheter, skyldigheter och möjligheter enligt LSS, SoL, Förvaltningslagen med flera lagstiftningar. Vi vill även ge er en inblick i Försäkringskassans och Sveriges kommuners uppgifter under pågående assistansuppdrag. IfAs Vägledningsbok i pappersformat ingår som kursmaterial. Övrig kurslitteratur informeras om i samband med anmälan.

Antal deltagare är begränsat:minst 4 deltagare, maximalt 10 deltagare

Pris 12 500 kronor/person inklusive moms (i priset ingår kurslitteratur, fika, lunch, lokal för 5 tillfällen)

10 % rabatt för IfAs assistansberättigade medlemmar eller IfA-godkända verksamheter. Rabatterna går inte att kombinera.

Preliminära datum för de obligatoriska träffarna i Kristianstad 18/9, 16/10, 13/11, 11/12 och 22/1 (Lokal: Krinova, Stridsvagnsvägen 14, Kristianstad)

Kl 10.00 – 15.00