Rådsmöte (1 dag)

Vårens viktiga konferens för assistansanordnare! På IfA Rådsmöte möts assistansanordnare och assistansberättigade från hela landet för att ta del av och påverka utvecklingen av den personliga assistansen.

Säkra din plats på IfAs 50:e Rådsmöte torsdagen den 2 maj 2019!

IfA Rådsmöte riktar sig  till assistansanordnare och har därför ett fokus på verksamhetsfrågor. Alla är förstås välkomna, assistansverksamheter, assistansberättigade och andra intresserade!

Preliminärt program IfA Rådsmöte 2 maj kl 9-15:30

IfA AR-timmen Vi kör igång med aktuella frågor för assistansverksamheter

Glödande frågor - svåra att hålla i - Assistansanordnare har viktiga frågor att ha med i aspekt när verksamheten ska leva upp till ställda krav.. Synen på assistansberättigade - hur kan verksamheten påverka en positiv utveckling, glömmer verksamheten bort den assistansberättigades självbestämmande när fler och fler krav ställs? 

Omprövning av assistansersättning. Vems intressen väger tyngst? Therese Bäckman, universitetslektor i offentlig rätt med inriktning mot Socialrätt vid Göteborgs Universitet gästar Rådsmötet.

 

Nytt för denna gången är att du kommer att välja ett av två spår under Rådsmötet. Vi delar upp lokalen i två delar efter lunch. 

Ange vilket spår som du vill gå på när du anmäler dig. Om ni är flera från en verksamhet så kan vi rekommendera att ni delar upp er så ni får heltäckande information och kunskap. 

 

IfA Rådsmöte spår 1: Kvalitetsspåret

Vilka krav ställer vi på kvalitet? Kommunal, Arbetsgivarorganisationerna och IfA delar med sig av vilka krav på kvalitet som ska uppfyllas

Kvalitetsnurran Om hur man arbetar med nya uppdrag på ett bra sätt och hur man följer upp att assistansen fungerar. Anna Barsk Holmbom från ABH Utbildning

 

IfA Rådsmöte spår 2: Myndighetsspåret

Aktuellt från Försäkringskassan med Susanne Lövgren och Birgitta Lindgren 

Skatteverkets  Pia Blank Thörnroos föreläser om förmåner och godkända assistansomkostnader 

IVOs nya regler kring kompetens mm Uppfyller er assistansverksamhet de krav som ställs efter ändringen om ägare och ledningens kompetens?

 

Välkommen till en spännande dag!

 

 

Pris inkl moms                 Medlemmar* &  AR**                            Övriga

Endast Rådsmöte                      3.090 kr                                        4.990 kr

Medf pers ass 1 dag                     540 kr                                          540 kr

Jubileumsmiddag 2 maj               500 kr                                            500 kr

*= Assistansberättigade medlemmar

**AR=IfA-godkända/löftesverksamheter

Vi träffas på hotellet Courtyard by Marriott på Kungsholmen, Stockholm

Logi

Du bokar och betalar själv din logi. IfA har reserverat ett antal rum tom 4 veckor före.Klicka här för att boka logi

Priset för enkelrum är 1625 kr/natt, dubbelrum 1775 kr/natt.   Om du vill boka HK-rum, ring bokningen: 08-4413140 och uppge IfA.