Tack Vilhelm Ekensteen!

IfA tackar ordförande Vilhelm Ekensteen

Tack Vilhelm Ekensteen!

Igår den 23 april hölls IfAs årsmöte. På grund av Covid 19s härjningar var mötet flyttat från en fysisk träff i Haninge till ett telefonmöte, vilket gjorde att medlemmar från spridda delar i landet kunde ansluta till mötet.

Detta årsmöte var historiskt. IfAs ordförande Vilhelm Ekensteen hade tidigare i år meddelat att han skulle avgå efter att ha innehaft posten sedan IfA startade sin verksamhet 1994.

Vilhelm Ekensteen har betytt så mycket för IfA och det påverkansarbete som förts dag ut och dag in för att värna och stärka assistansreformen. Vilhelm sa själv när han öppnade IfAs årsmöte att IfA har haft och har ett uppdrag. Vilhelm Ekensteen har skött uppdraget med bravur och vi är mycket glada att han kvarstår i verksamheten som senior rådgivare när IfA nu fortsätter att ta steg efter steg framåt i samma anda. IfA har ett uppdrag.

Styrelseledamoten Karin Schlyter tackade Vilhelm vid årsmötet med följande tal, som vi vill dela med oss av.   

 

Käre Vilhelm,

Det var ju inte så här det skulle vara när vi avtackade dig efter alla dessa år som ordförande i IfA. Vi hade tänkt något mer storstilat på Debattforum, men precis som för allt annat ställde sig Corona i vägen. Istället får vi vänta till i höst med fest.

Trodde du, Anna, Jörgen och Lasse när ni träffades den där dagen i januari 1994 att IfA, under din ledning, skulle finnas kvar, och vara ännu viktigare som organisation nu?

Du har kämpat mot neddragningar, mot politiker och handläggare och aldrig givit upp. Jag vet inte hur många utredningar som har gjorts om LSS och personlig assistans och vid varje nederlag har du sett till att det vänt och inte blivit lika illa som vi trott.

Vilhelm, du är IfA och nu står vi andra på skakiga ben och ska försöka driva IfA framåt, utan dig som ordförande, men vi är så glada och tacksamma att du kommer att finnas kvar som vår rådgivare. Vi lovar att förvalta de kunskaper du gett oss väl och fortsätta ditt enträgna arbete utan att någonsin ge upp.

Det finns egentligen inte ord för allt du gjort, de flesta känns futtiga så jag, styrelsen och alla IfAs medlemmar säger bara ett enkelt TACK för allt du gjort under alla dessa år.

Med dessa ord hoppas jag att vi alla ses i höst och där och då kan avtacka dig med pompa och ståt, för det är du värd för allt arbete du gjort.

IfAs styrelse genom Karin Schlyter

Tack Vilhelm för dina år som ordförande! Vi ser fram emot fortsatt samarbete i din roll som senior rådgivare!

Nyhetsarkiv