Barnkonventionen är nu lag!

Den 1 januari 2020 blev Barnkonventionen lag. Barnkonventionen som lag ska stärka barns mänskliga rättigheter i praktiken. Ta del av IfAs Barnpaket som stöd i ert fortsatta arbete!

Att Barnkonventionen blivit lag leder inte till att alla barns rättigheter per automatik blir uppfyllda, utan det är något som alla involverade behöver arbeta med. Barnkonventionen som lag visar tydligt att barn är egna individer med egna rättigheter som måste tas på allvar och respekteras av alla vuxna runt omkring dem.

Du som bedriver assistansverksamhet för barn behöver fundera på hur barnets rättigheter kan stärkas i och genom den personliga assistansen. Det kan vara bra att ta fram en strategi och handlingsplan för hur ni tänker jobba med barnrättsperspektivet i verksamheten.

Därför har IfA satt ihop ett barnpaket med information om barn och personlig assistans. Det ger dig verktyg att arbeta vidare med att stärka barnets ställning i den personliga assistansen.

Ta del av IfAs Barnpaket som stöd i ert fortsatta arbete!

1. Boken - Jag vill! Jag kan!

Om personlig assistans till barn

2. Utbildningsmaterial – Alla andra får ju!

En utbildningsfilm (DVD) framtagen för att användas i utbildningssammanhang. Till filmen hör ett kompletterande diskussionsmaterial (önskar ni filmen på usb-sticka tillkommer 100 kr)

3. Barnkonventionen (guide)

4. Ansvarsfördelningsverktyget Barn – frågeformulär (skrivbar pdf)

Verktyget är utmärkt som ett komplement till barnets genomförandeplan, som ett stöd i utformningen och i styrningen av den personliga assistansen. Verktyget tydliggör barnets önskemål om hur assistansen ska utföras men också hur barnets delaktighet och självbestämmande uppnås i assistansen. (Det går att köpa till en bildstödspärm framtaget utifrån frågorna)

5. Boken - Våga arbete!

Yrkesliv med stöd av personlig assistans

Erbjudande - 395 kr inkl moms + frakt

(ord.pris 1625 kr. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker)

Beställ via IfAs kansli; info@remove-this.intressegruppen.remove-this.info

 (i beställningen uppger du ditt namn antal paket du önskar köpa,telefonnr; faktureringsadress/epost, ev leveransadress.)

 

Nyhetsarkiv