Instagram

IfAs Vägledningsbok

Kommunala och privata assistansanordnares källa till information

Ditt verktyg i vardagen

IfAs Vägledningsbok är ett gediget informations- och vägledningsmaterial som vänder sig till samtliga arbetsgivare för personliga assistenter - kommuner, bolag, kooperativ och egna arbetsgivare. IfAs Vägledningsbok utgör även utbildningsmaterial till kursen Basutbildning för Assistansanordnare.

I boken får du bland annat reda på vilka rutiner bör en assistansanordnare ha vid ett nytt assistansuppdrag?

  • Hur kan assistansberättigades rätt till integritet, självbestämmande och valfrihet säkerställas i assistansverksamheten?
  • Hur kan assistansanordnaren arbeta för att uppnå en god arbetsmiljö för de personliga assistenterna?
  • Hur kan man arbeta med jämställdhetsfrågor i en assistansverksamhet?
  • Vilka regler gäller för den personliga assistentens tystnadsplikt?

Svaren på dessa frågor och många, många andra frågor som är aktuella för assistansanordnare finns i IfAs Vägledningsbok.

Du hittar även en mängd bilagor som går att anpassa till den egna verksamheten då samtliga är gjorda i word eller excelformat som du kan bearbeta själv som prenumerant. Exempel på en sida från en bilaga.

För dig som redan har en prenumeration finner du den digitala versionen av boken  här.

Prisuppgifter

En prenumeration av IfAs digitala Vägledningsbok kostar 1400 kr inkl moms (internetversionen) per kalenderår.

Önskar du IfAs Vägledningsbok i såväl tryckt som digital form kostar det 1643 kr inkl moms porto första kalenderåret, därefter kostar kombinationen 1802 kr inkl moms/år.

Boken kan beställas här Beställ IfAs Vägledningsbok.

Prenumerationen är löpande. I slutet av året skickar vi ut en ny faktura för kommande år. Önskar du avsluta din prenumeration kan du när som helst skicka oss information om detta via e-post.

IfAs Vägledningsbok uppdateras digitalt under året och en gång per år skickas en uppdatering av boken i tryckt form ut till dess prenumeranter.