Instagram

Lergöken Assistans AB

Lergöken Assistans bakgrund:

Lergöken Assistans är ett assistansbolag som bygger sin verksamhet på 30 års erfarenhet inom branschen.

Vi i ledningen representerar både erfarenhet utifrån fältet som assistent samt administrationsarbete för Kund och assistenter och att vi även är representant för kund genom anhöriga.

Genom den samlade erfarenheten så kompletterar vi varandra på ett mycket bra sätt där vi kan tillgodose alla parter.

Ledningen i Lergöken Assistans består av Björn Steén - Tina Cherven och Jan-Eric Andersson.

Vi kommer att arbeta aktivt för att föra företaget framåt bygga upp en trygghet för våra kunder och trygghet för assistenterna.

Vårt mål är att våra assistenter tycker det är roligt att gå till jobbet glädje skall genomsyra företaget.

Vi står för kvalitet och vi lyssnar på våra kunders önskemål om hur dom vill ha sin assistans.

Vill du veta mer så ring oss gärna eller gå in på vår hemsida.

 

Presentation av ledningen

Björn Steén:

Vd för Lergöken Assistans AB

Delägare

Jag är 57 år bosatt i Ängelholm sedan 1979 har fru och två fullvuxna barn.

Under 18 års tid drev jag olika företag, jobbat som säljare innan jag sadlade om och började jobba inom vården.

Dom senaste 20 åren har jag jobbat som personlig assistent. Jag började inom Landstinget innan LSS startade, har under denna tid läst in undersköteutbildning samt ytterligare fortbildningar inom yrket så som högskoleutbildning inom etik och moral samt konflikthantering – data och företagsutbildning.

Under åren som assistent har jag varit arbetsplatsombud och skyddsombud och fått utbildningar genom Kommunal där jag också har suttit i avtalsdelegationen i Stockholm för personliga assistenter som tillhör dom kooperativa avtalet inom kommunal.

Samtidigt som jag jobbat ute i verksamheten som assistent så arbetade jag som ansvarig Chef 1995 till 2007 då jag blev allvarligt sjuk och var borta helt från verksamheten tills 2010.

Jag ansvarade för företaget, administrationen, kontakt mellan företaget och klient och mellan företaget och assistenterna samt mot olika myndigheter, hade också hand om företagets utbildningar och arbetsmiljö m.m.

Mitt ansvarsområde var också anställningar, konflikthantering, avtalshantering, avtal med kommunal. rehab, arbetsplatsbeskrivningar, schemaläggning, arbetsmiljöarbete möte med arbetsterapeuter och individuell planering, upp strukturering av arbetsplatser, rekrytering av assistenter och praktikanter från Vårdskolan.

Jag ordnade även olika event för våra Klienter, anhöriga och assistenter så som julfester, grillfester och andra sammankomster.

 

Tina Cherven

vVD

Delägare

Född 1971 och kommer från Munka-Ijungby. Jag är gift och har fyra barn.

Jag har barn- och ungdomsutbildning från vårdskolan i Ängelholm -89 och är utbildad Hälso-Coach genom liN New York 2013.

Jag är uppväxt med en syster som behöver assistans och jag har sett många för- och nackdelar inom olika företag och kooperativ hur dom jobbar och vilken hjälp man får och känner mig nu redo att bidra med mina erfarenheter.

Min bakgrund av att driva företag är att jag övertog ett konkursdrabbat företag i Munka-Ijungby 1992 och drev det med vinst i nio år innan jag flyttade till USA där jag har bott i nio år tills jag flyttade hem igen 2010.

I USA jobbade jag i Polk State College bok affär som Textbook Cordinater/Office Assistant. När jag var hemma under somrarna så jobbade jag som personlig assistent inom ett kooperativ.

Mitt mål med Lergöken assistans är att vi ska ha tid att lyssna på alla önskemål från våra klienter så att alla kan få den hjälp de behöver och vill ha.

 

Jan Eric Andersson:

Delägare & styrelsemedlem

Jag är 45 år, jag och min familj är bosatt i Munka Ljungby där jag växt upp och där jag driver olika företag sedan många år tillbaks.

Mitt engagemang är främst som anhörig, då kan jag bidra med min erfarenhet när det gäller att se en kund/Klients behov. Jag har växt upp med en syster som varit i behov av assistans hela sitt liv.

Min största erfarenhet är ett nära och personligt perspektiv då man känner omsorg om nära och kära som man bara kan känna som anhörig. Dessutom driver jag eget företag i princip sen jag slutat gymnasiet och tror mig därför också kunna bidra till företagets utveckling.

Jag kommer inte att ha en större aktiv roll i det dagliga arbetet utan mer finnas som en resurs och tar en plats som suppleant i styrelsen.

 

Fördelning av arbetsuppgifter:

Björn och Tina kommer att hålla i det dagliga arbetet med administrationen en tydligare lista över fördelning av arbetsuppgifterna kommer, under tiden så håller Björn i det administrationen ansvaret för Lergöken Assistans.

Gå gärna in på vår hemsida och få mer information www.lergokenassistans.se  där våra kunder och assistenter kommer också att kunna göra inlägg på sidan för att alla skall kunna vara med och förbättra och påverka sin assistans.

Vi finns också på Facebook. www.facebook.com/lergoken.bjorn

Du når oss på 0709-745551 eller lergoken.bjorn@remove-this.ektv.nu

Adress

Körsbärsvägen 30
262 65 Ängelholm