Instagram

ELFA Assistans

 

Personlig assistans som du skapar den

Förutom att ELFA är en förkortning på det vi ser som vårt yttersta mål som assistansanordnare, att skapa möjlighet till Ett Liv För Alla så tydliggör det också vad som är viktigt för oss. ELFA står för den grund vi bygger vårt arbete på, det förklarar hur vi ser på vår uppgift och hur vi möter människor och hur vi ser på livet i stort. ELFA står för Empati, Livsglädje, Frihet och Ansvar.

 

Personlig assistans när den är som bäst

Hos ELFA Assistans står det dig fritt att skapa en personlig assistans utifrån dina önskemål, men genom våra ställningstaganden ger vi dig de yttre ramarna för din kreativitet. Vi arbetar med gällande lagstiftning i ryggen och vi vill att vårt arbete ska bidra till att assistansreformen får förbli den fantastiska möjlighet det är tänkt att vara. Vi ställer därför höga krav både på oss själva, våra kunder och våra medarbetare när det gäller lyhördheten för de lagrum vi verkar i och vi vänder oss därför bara till dig som är villig att verka i samma anda som vi.

Personlig assistans med ansvar, rättigheter och skyldigheter

Både du som assistansberättigad och vi som anordnare har rättigheter och skyldigheter gentemot varandra, gentemot olika myndigheter och gentemot staten. Tillsammans med dig tar vi ansvar för att vårt samarbete följer gällande kollektivavtal och lagstiftning. Som kund hos ELFA Assistans har du bland annat rätt till en kontaktperson på kontoret som också är dina assistenters närmaste chef. Du har rätt till din assistansersättning i bemärkelsen att de pengar som dina assistanstimmar är värda, bara ska användas till din personliga assistans. Om du vill ska du även i samband med varje avräkningsperiod kunna se var varje krona har tagit vägen. Du har rätt att vara delaktig i planeringen av assistansen, hur, var och när den ska utföras och av vem, för trots allt är det ju bara du som vet vad du vill göra med ditt liv.

Att vara personlig assistent hos ELFA Assistans

Att jobba som personlig assistent hos ELFA Assistans är ett ansvarsfullt arbete med både rättigheter och skyldigheter.  Som medarbetare hos oss kan du bland annat förvänta dig en tillgänglig chef, lön i rätt tid, enkel och digital tidrapportering, årligt friskvårdsbidrag, utbildningar och respekt för din yrkesroll. I gengäld ställer vi krav på att du ska uppfylla dina åtaganden, följa uppgjorda överenskommelser och låta allt arbete genomsyras av Empati, Livsglädje, Frihet och Ansvar.

 

Personlig assistans med mervärde och kundnytta

Kundnytta är ett ord som på ett tydligt sätt ringar in det som vi på ELFA Assistans är bra på och det vi strävar efter, att skapa kundnytta, något extra för dig som kund och medarbetare. I grunden finns vi av en enda anledning, att LSS-reformen sedan många år möjliggör även för funktionsnedsatta individer att ta del av samhällsmedborgarens rättigheter och skyldigheter, men vi vill mer än så. Vi arbetar för att hela tiden leverera det lilla extra, kanske inte alltid på det vanliga sättet men vem har sagt att ovanligt behöver vara något negativt? Som exempel på vad vi menar med när vi pratar kundnytta så har vi köpt in ett stort antal saker som vi själva har hittat eller som våra kunder och medarbetare har tipsat oss om. Det kan vara saker som underlättar vardagen, som tillför lite mer njutning i livet eller som bara är bra att ha. Vår förhoppning är att just du ska ta tillfället i akt och prova något nytt, kanske upptäcka att en boll kan minska smärta, att semestern blir så mycket enklare med en reselyft eller att en kedjefilt ger dig bättre sömn… 

 

ELFA Assistans finns i hela Sverige

ELFA Assistans har i dagsläget två kontor, ett i Solna och ett i Eskilstuna men egentligen finns vi överallt där våra kunder och medarbetare finns. Med dagens kommunikationsmöjligheter är vi aldrig långt borta.

 

 

Kontaktuppgifter

Adress

ELFA Assistans
Storgatan 49
171 52 Solna

Telefon 

08 – 700 20 60

E-post

info@remove-this.elfa-assistans.se

Läs mer på vår hemsida ELFA Assistans

Verksamhetsuppgifter

Kollektivavtal:
KFO
Anställda:
6
Kunder:
44
Antal assistenter (ca):
190
Assistanstimmar per år:
235812
Medellön per timme (grundlön exkl semers):
141 kr
Uppsägningstid:
3 månader