Instagram

Atlas Assistans

Vi vet vad vi pratar om

Tankarna på att starta ett assistansföretag kom av att vi själva lever med assistans. Några av oss behöver själva personlig assistans, eller så lever vi tillsammans med någon som behöver det.

På Atlas Assistans har vi lång personlig erfarenhet av att arbeta med personer som har funktionsnedsättning, i olika yrkesroller och på olika sätt. Dessa erfarenheter och kunskaper vill vi ta tillvara på och dela med oss av!

Vi skräddarsyr din assistans

Vi jobbar på uppdrag av dig - du blir alltså vår uppdragsgivare. Uppdraget börjar alltid med ett personligt möte, där du berättar hur du skulle vilja ha det. Sedan sätter vi ihop ett förslag till dig. Avtalet är enkelt och tydligt och utan konstiga villkor. Vi träffas så mycket du vill, och alla möten sker givetvis utan att du förbinder dig till något.

 

Så här tänker vi

Eftersom varje person är unik så måste den personliga assistansen utformas på ett unikt sätt. Det finns inga färdiga mallar eller recept för att uppnå optimal assistans - den måste man arbeta fram. Det är det vi hjälper till med!

För oss är det självklart att man ska få möjlighet att styra sin assistans efter de egna förutsättningar man har, så som vilja och förmåga. Om du vill vara egen arbetsgivare kan vi hjälpa till med administrationen.

Vi som anordnare hjälper till och stöttar i den utsträckning det behövs. Varken mer eller mindre!

Motivet

För oss är det viktigt att kommunikationen mellan anordnaren och den assistansberättigade fungerar väl, och på det sätt som passar varje individ bäst. En tydlig redovisning av de assistansmedel som används är ett måste för att man som uppdragsgivare ska kunna planera sitt liv.

Vår värdegrund

Alla människor har olika önskemål, behov och förutsättningar. Det har vi stor respekt för och det leder oss i vårt arbete.

För dig som är personlig assistent

Uppdragsgivare har olika behov och varje assistent sitt eget sätt att bäst tillmötesgå de behoven. Att vara flexibel och lyhörd är viktiga egenskaper. Vi värnar om att du får en bra arbetsmiljö och att det finns en väl fungerande kommunikation mellan alla parter.


Personlig assistent är ett av de få yrken som inte kräver någon formell utbildning. Det händer att uppdragsgivare efterfrågar särskilda kunskaper/egenskaper men det mest avgörande är annars att ni helt enkelt fungerar bra ihop.
Att lyssna och förstå är viktigare än högsta betyg i matte.

Är du anhörig?

Idag är det vanligt att du som är anhörig också har rollen som assistent. Vi vet att när det verkligen gäller så är det du som ställer upp, i vått som torrt. Vi hjälper er att ordna assistansen så att den fungerar på absolut bästa sätt.
Som anhörig eller nära vän till en person med funktionsnedsättning är det viktigt även för dig att assistansen känns rätt. Vi värdesätter din erfarenhet och din kunskap när det handlar om att komma fram till rätt lösning. Tveka inte att föra fram dina åsikter och dina förslag!

Varmt välkommen till Atlas Assistans!

Du når oss på 08 - 400 200 22 eller info@remove-this.atlasassistans.se

Läs mer på vår hemsida.

Besöksadress

Upplagsvägen 1, Stockholm

Postadress

Box 22205
104 22 Stockholm

 

 

 

Verksamhetsuppgifter

Kollektivavtal:
KFO
Anställda:
8
Kunder:
34
Antal assistenter (ca):
392
Assistanstimmar per år:
210500
Medellön per timme (grundlön exkl semers):
129 kr
Uppsägningstid:
2 månader