Assistansberättigad?

Bli medlem i IfA!

 

IfA är föreningen för dig som har personlig assistans. Vi arbetar med att förbättra den personliga assistansen, genom t ex påverkansarbete, utbildning och information, och vi ger stöd till enskilda assistansanvändare.

Kontakta oss när du har frågor om personlig assistans! För medlemsavgift se sidan "Bli medlem".

.

IfAs Vägledningsbok

Samlad information för assistansanordnare

IfAs Vägledningbok riktar sig till dig som bedriver personlig assistans. Den innehåller information om alla möjliga områden kring den personliga assistansen som självbestämmande, arbetsmiljö mm och har nedladdningsbara dokument om t ex avtal, genomförandeplan, policys, kvalitetsledningssystem, rutiner för Lex Sarah med mera. Vägledningsboken utgår från assistansens fyra uppdrag och överrensstämmer med vår digitala utbildningsplatsform Synka. 

Beställ din prenumeration av IfAs Vägledningsbok genom att mejla till cecilia@remove-this.intressegruppen.remove-this.info 

Kaffepaus med partiledare

IfA talar om assistans med politiken

IfA talar assistanspolitik med riksdagspartierna under våren. Vad tänker partierna göra för att förbättra situationen för den personliga assistansen? Vi trycker på om de förändringar som vi vill se, med fokus på bättre behovsbedömningar. 

Först ut är Annie Lööf, Centerpartiet. Anmäl dig här om du vill höra vad hon har att säga. 

 

Digital grundutbildning

Introfilm om utbildningen - klicka på bilden

Assistansanvändare, arbetsledare, administratör, god man eller personlig assistent. IfA har utbildningar för alla som behöver mer kompetens inom området personlig assistans. Vi erbjuder utbildningar i stor eller liten grupp vid öppna utbildningar någonstans i Sverige eller varför inte köpa in en uppdragsutbildning som skräddarsys efter era specifika önskemål. Vår digitala utbildning Synka når du via vår externa utbildningsplattform, som förutom en kortare obligatorisk introduktion, innehåller tre utbildningar: assistansanvändare, personlig assistent och arbetsledare.

Läs mer eller ta del av en utbildning på www.synka.org

Nyheter