IfAs frågeguide

vid val av assistansanordnare

Du som står i begrepp att välja din första assistansanordnare eller kanske är på väg att byta assistansanordnare. Det är mycket att tänka på när en ska göra sitt val. Ta stöd i IfAs guide och välj de frågor som är särskilt viktiga för dig att ställa till den som ska anordna din personliga assistans.

Du kan med fördel skicka iväg de frågor du vill få besvarade till flera anordnare via e-post och när du har fått svar från alla kan du välja ut ett par två, tre stycken som du vill träffa personligen för att gå vidare och få ytterligare information

IfAs Vägledningsbok

Samlad information för assistansanordnare

IfAs Vägledningbok riktar sig till dig som bedriver personlig assistans. Den innehåller information om alla möjliga områden kring den personliga assistansen som självbestämmande, arbetsmiljö mm och har nedladdningsbara dokument om t ex avtal, genomförandeplan, policys, kvalitetsledningssystem, rutiner för Lex Sarah med mera. Vägledningsboken utgår från assistansens fyra uppdrag och överrensstämmer med vår digitala utbildningsplatsform Synka. 

Beställ din prenumeration av IfAs Vägledningsbok genom att mejla till cecilia@remove-this.intressegruppen.remove-this.info 

Assistansberättigad?

Bli medlem i IfA!

IfA är föreningen för dig som har personlig assistans. Vi arbetar med att förbättra den personliga assistansen, genom t ex påverkansarbete, utbildning och information, och vi ger stöd till enskilda assistansanvändare.

Kontakta oss när du har frågor om personlig assistans! För medlemsavgift se sidan "Bli medlem".

IfA är en politiskt och religiöst oberoende organisation.

Digital grundutbildning

Introfilm om utbildningen - klicka på bilden

Assistansanvändare, arbetsledare, administratör, god man eller personlig assistent. IfA har utbildningar för alla som behöver mer kompetens inom området personlig assistans. Vi erbjuder utbildningar i stor eller liten grupp vid öppna utbildningar någonstans i Sverige eller varför inte köpa in en uppdragsutbildning som skräddarsys efter era specifika önskemål. Vår digitala utbildning Synka når du via vår externa utbildningsplattform, som förutom en kortare obligatorisk introduktion, innehåller tre utbildningar: assistansanvändare, personlig assistent och arbetsledare.

Läs mer eller ta del av en utbildning på www.synka.org

Nyheter