Instagram

Datum

Han kan mista rätten att köra själv

Rätten att köra sin egen bil kan gå intet för den som har personlig assistans. Ett aktuellt rättsfall ställer rätten till föraranpassning på spel.

Läs mer

Assistansersättning ersätts av LSS-bostäder

Samtidigt som alltfler förlorat sin assistansersättning ökade antalet LSS-bostäder med 25 % mellan 2007 och 2016. Av de som förlorade sin assistansersättning okt 2007 - okt 2008 bodde 37 % i en LSS-bostad 2016.

Läs mer

LSS-krisen får inte begravas i en utredning

För människor som förlorat sin personliga assistans är det slut på frihet. Situationen är allvarlig, vilket gör det orimligt att regeringen tillsätter en utredning som ska vara klar efter valet 2018. Ett snabbspår är nödvändigt, anser Liberalerna.

Läs mer

Med anledning av regeringens besked om den statliga assistansen

Under tisdagens pressträff presenterade regeringen ett nytt åtgärdspaket inom den statliga assistansen. Den tidigare tillämpningen av väntetid och beredskap ska återställas och tvåårsomprövningarna av rätten till statlig assistansersättning stoppas till oktober 2018.

Läs mer

Uttalande från IfA

IfAs ordförande Vilhelm Ekensteen uttalar sig med anledning av Åsa Regnérs meddelande

Läs mer

Sophie Karlsson

Brev till assistansberättigade - Nu får det vara nog!

Till alla IfAs medlemmar och alla som berörs av den personliga assistansen

Läs mer

Assistansen hotas – "det här är ett krig för vårt människovärde"

 

Efter en dom i somras står det nu klart att rätten för assistansersättning inte gäller när det kommer till det som kallas väntetid och beredskap. Det framkommer av en bedömning försäkringskassan gör. Domen kan leda till att flera tusen personer förlorar assistansersättning från staten - något som Försäkringskassan varnat regeringen för. För ryggmärgsskadade Annika Taesler och hennes son riskerar detta att blir förödande. Hör även Lars Ohly, tidigare partiledare, numera ordförande i Funktionsrätt Sverige.

Läs mer