Instagram

Nyheter

”Bristande LSS-kompetens har raserat lagen”

”Ett av målen med LSS är att personer med omfattande funktionsnedsättningar och deras anhöriga ska få leva som alla andra. På grund av en HFD-dom har det blivit svårt att få ledsagarservice utanför hemkommunen och de som vill göra en semesterresa är hänvisade till sin närmiljö. Kommunarrest är inte att leva som andra!”, skriver Thomas Jansson och Julia Henriksson.

Läs mer

Lilly Key

Indraget tillstånd från IVO - indraget IfA-godkännande

En IfA-godkänd verksamhet, Kooperativet Viol, har blivit av med sitt tillstånd från IVO. Bakgrunden för indragandet ska vara en skatteskuld. IfA har i och med det idag dragit in Kooperativet Viols IfA-godkännande.

Läs mer

IVO drar in tillstånd för kooperativ och assistansbolag

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) drar nu in tillståndet för ett kooperativ och ett företag i Habo, att bedriva personlig assistans.

Läs mer

Borlänge i protest mot nedskärningarna inom LSS

I dag är det internationella funktionshinderdagen. I samband med detta hålls demonstrationer för att uppmärksamma problemen med de skärpta riktlinjerna när det gäller rätten till assistans

Läs mer

Kampen för LSS tog över gatorna

 

 

Under en timme på söndagen övertogs Kvastenhörnan av ett hundratal personer som manifesterade för LSS och personlig assistans och mot de förvaltningsrättsdomar som berövat tiotusentals funktionshindrade sin assistans.

 

Läs mer

Krav på regeringen vid LSS-manifestation

 

 

De ungefär 1000 personer som har förlorat sin personliga assistans sedan regeringen tillträdde måste få en ny chans. Det var ett av kraven vid dagens demonstration för LSS i Stockholm.

 

Läs mer

Fick vänta 17 månader på assistansbeslut

En kvinna i Lessebo fick i 17 månader vänta på ett beslut om personlig assistans från kommunen. Nu har Justitieombudsmannen valt att granska ärendet.

Läs mer

Han kan mista rätten att köra själv

Rätten att köra sin egen bil kan gå intet för den som har personlig assistans. Ett aktuellt rättsfall ställer rätten till föraranpassning på spel.

Läs mer

Assistansersättning ersätts av LSS-bostäder

Samtidigt som alltfler förlorat sin assistansersättning ökade antalet LSS-bostäder med 25 % mellan 2007 och 2016. Av de som förlorade sin assistansersättning okt 2007 - okt 2008 bodde 37 % i en LSS-bostad 2016.

Läs mer

LSS-krisen får inte begravas i en utredning

För människor som förlorat sin personliga assistans är det slut på frihet. Situationen är allvarlig, vilket gör det orimligt att regeringen tillsätter en utredning som ska vara klar efter valet 2018. Ett snabbspår är nödvändigt, anser Liberalerna.

Läs mer